Sanden paa havet - en livsnyters betroelser
 
Dette er en betalt annonse.Jeg annonser bare for firmaer jeg selv har brukt - og er fornøyd med.

I de fleste år jeg har ledet Kampenes Begravelsesbyå, har Valdres Teledata vært min dataleverandør, både på jobben og hjemme. De har alltid kommet raskt når noe skjedde og de har løst problemene. Da jeg var misfornøyd med nettleverandøren hjemme i fjor, kontaktet jeg dem og fikk ordnet "Net2You". Det er bare et ord å si: Kjempefornøyd! Med både datasupport og nettleveranse

Har du lyst å gi tilbakemelding?
Bruk Gjesteboken til bloggen eller skriv på Facebooksiden min, Øivind Sanden.
  Arkiv Sverige, 10. august 2016
En kjærlighet fra ungdommen

Opplevelsene står i kø. For to dager siden gikk jeg forbi en dame fra ungdommen. I går inviterte hun meg til seg for å gjenoppfriske gamle minner. Det ble en herlig stund stund.

Men først litt om vær og vind - og et utrolig landskap.

Jeg ligger værfast på tredje døgnet. Jeg lurer jo på om jeg er for pinglete. Men når jeg ser på svenske nyheter at selv jernbanen mellom Uddevalla og Strømstad var innstilt pga for sterk vind, så tenker jeg at det er en fornuftig beslutning jeg tok når jeg bestemte meg for å ligge fast ved kai.

Og så koser jeg meg. Stearinlys. Varme. Skrive blogg. Lese biografi om Olav den hellige. Litt musikk. En film på PC. Min gode venn, Gerhard, har utstyrt meg med en harddisk med mer enn 4.000 filmer for nettopp dager som dette.

Det er ikke lett å vise hvor sterke bølgene er.
Jeg har forsøkt mange ganger å ta bilder, også når jeg er ute på sjøen selv. Men jeg klarer ikke å gjengi hvor tøft det virkelig er der ute noen ganger. Det ser "flatt" ut på bilde, uansett.


Men min venn fortalte at det var første gang han hadde sett en skjærgård helt fri for seil og båtliv.

Så da så!
Runde, myke former. Mye stein i området. Hele denne kyststripen var fullt av steinbrudd fra midten av 1800-tallet til godt inn på 1930-tallet.
"Sild, sjøfart og stein" er et godt slagord for dette området.
Det slår aldri feil, sammenhengen mellom natur og kultur er viktigere og viktigere når du går bakover i historien.
Det er moderne mennesker som bygger kultur uten å ta nødvendig hensyn til naturen. Men de konsekvenser det synes å ha...

Men det var dette med ungsomskjærligheten, da.

Mine lesere fra Haugesundstraktene vil begynne å ane hva jeg snakker om når jeg gir stikkordet "Strykejernet". Enda flere husker M/S Torvastad som gikk i rute mellom Haugesund, Nordre Karmøy og Vibrandsøy da jeg var barn og ung.

Plutselig så jeg henne. Her i Hamburgsund. Jeg ringte eier og skipper, Stellan Johansson og fikk en uforglemmelig ettermiddag med en mann som hadde stor fortellerkunst. Han var entreprenør, livskunstner og skipper på egen skute som i snart 35 år har fraktet turister ut i den vakre skjærgården. Og som har fortalt hundrevis av krydrede historier mange tusen ganger.

Slikt blir det avisreportasje av. Jeg ringte Haugesunds Avis og de kjøpte reportasjen min. De vil trykke den fredag eller lørdag denne uken.

Dere vil få hele den gode historien her på bloggen min, men jeg synes det er redelig at Haugesunds Avis får trykke den først...

Moro, var det. Og et besøk fullt av minner fra min bardom og ungdom.

Sanden paa havet opplever så mye, mye mer enn han trodde på forhånd. Herlig.

Skipper Stellan Johansson er et fyrverkeri av et menneske


Vil du se deg rundt i universet mitt, gå til Vil du lese tidligere blogger, gå til Vil de skrive en hilsen, eller lese hva andre skriver, gå til Vil du se hvor de ulike etappene har gått, gå til
Hjem Bloggarkiv Gjestebok Logg