Sanden paa havet - en livsnyters betroelser
 
Dette er en betalt annonse.Jeg annonser bare for firmaer jeg selv har brukt - og er fornøyd med.

I de fleste år jeg har ledet Kampenes Begravelsesbyå, har Valdres Teledata vært min dataleverandør, både på jobben og hjemme. De har alltid kommet raskt når noe skjedde og de har løst problemene. Da jeg var misfornøyd med nettleverandøren hjemme i fjor, kontaktet jeg dem og fikk ordnet "Net2You". Det er bare et ord å si: Kjempefornøyd! Med både datasupport og nettleveranse

Har du lyst å gi tilbakemelding?
Bruk Gjesteboken til bloggen eller skriv på Facebooksiden min, Øivind Sanden.
  Arkiv Sverige, 14. august 2016
Åstols rökeri

"Sanden paa havet" er også et kulinarisk prosjekt.

Jeg ønsker å spise mest mulig lokal, kortreist mat. Det er slik jeg lærer stedenes egenart å kjenne.

Åstol handler selvsagt om sjømat. Men det handler også om Åstols rökeri. De er altså så kloke at de videreforedler maten før de sender den fra seg. Dermed tjener de to ganger på maten som kommer fra havet. Fiskeren får sitt, røkeriet får sitt!

Røkeriet har eget butikkutsalg og egen restaurant. Oppdekking var fantastisk. Jeg følte meg hensatt til et rikmannshjem i en svunnen tid. Litt som hos restaurant "Bestastuå" i Haugesund, før den gikk over ende. Bare enda mer maritimt.

Jeg spiste to retters lunsj. Lunsjen ble servert i et enklere rom, hvor det også var scene. De hadde ofte artistopptredener knyttet til ulike middagsarrangement.

Jeg måtte jo smake på fiskesuppen.
Den kom i en svært raus porsjon,

selv om jeg faktisk syntes den jeg spiste i
Hamburgsund tidligere i uken, var hakket bedre.

Men tilhørende brød var mye bedre her i Åstol.
Og smøret med Maldonsalt strødd over, mer elegant.
Et glass hvitvin, husets enkle, hørte med.
*
Desserten ga meg et nytt bekjentskap: Limoncello.
Det er en sitronlikør laget på sitroner fra Napolibukten og Sorrento i Italia.
Den ga en utrolig fin friskhet til isen,
og absolutt noe jeg har lyst til å forsøke å lage selv en gang.
Dessverre holder ikke svensk is norsk standard.
Ganske enkelt fordi de ikke bruker ekte kremfløte.
Den mørke firkanten var en hjemmelaget bærsorbet.
Veldig god den også.
*
 
Fra butikken kjøpte jeg med meg husets spesialitet:
Honningglasert laks som overstrøs med svartpepper og varmrøkes.
Det hele serveres med husets egen pepperotkrem.
Det var rett og slett kjempegodt. Terningkast 6!
*
Husets andre spesialitet er varmrøkte reker.
Den trivelige jenta som serverte meg lunsj,
fortalte meg at om jeg var lur, så tok jeg med laksen hjem fra lunsjen.
men jeg kom tilbake etter klokka 16.00 for å hente rekene.
Da fikk jeg dagens, ferske fra røykovnen.
Slike tips setter man alltid pris på.
Dermed fikk matrosen seg en ekstra spasertur på ettermiddagen også.
Rekene var gode, men om jeg skal måle dem opp mot saltede, kokte havsreker naturell,
så er jeg ikke i tvil. Jeg foretrekker det siste.
Men det var artig å ha prøvd. Og de 400 gram jeg kjøpte med meg,
skal jeg klare å sette til livs. Uten problemer.
*

Vil du se deg rundt i universet mitt, gå til Vil du lese tidligere blogger, gå til Vil de skrive en hilsen, eller lese hva andre skriver, gå til Vil du se hvor de ulike etappene har gått, gå til
Hjem Bloggarkiv Gjestebok Logg