Sanden paa havet - en livsnyters betroelser
 
Dette er en betalt annonse.Jeg annonser bare for firmaer jeg selv har brukt - og er fornøyd med.
  Jeg kom til Valdres sommeren 1998, altså for snart 20 år siden.

Det ble snart klart for meg at jeg trengte briller. Både alderen og mye datatid gjorde sitt for synet. Som så mange andre, havnet jeg hos Anders Haugen i Fagernes Optik, i Jernbanegata. God service og god fagkunnskap fra første øyeblikk. Jeg ble lojal kunde og har vært det siden.

Anbefales på det varmeste!
Har du lyst å gi tilbakemelding?
Bruk Gjesteboken til bloggen eller skriv på Facebooksiden min, Øivind Sanden.
  Arkiv Frankrike, 19. februar 2017
Franske følelser i Dieppe

Endelig kommer "de franske følelsene". Neida, det er ikke mer pikant enn at jeg kjenner go'følelsen for Frankrike virkelig begynne å spre seg i sinn og kropp.

Jeg hadde ingen forventninger til Dunkerque, Boulogne-sur-Mer var en sliten skuffelse. Her i Dieppe begynner Frankrike å vokse frem hos meg.

Her ser dere den godt beskyttede havna vi ligger fortøyd i.
Havnefasaden.

Under noen inntrykk fra lørdagens byvandring.
Det var tåke da matrosen og jeg gikk morgentur.

Dieppe er blant annet kjent for denne rullesteinsstranda.

Men denne stranda har også en mørk historie, fra 1942. De allierte forsøkte seg med en landgang, de ville se hvor lenge de kunne klare å holde Dieppe.

Det ble en katastrofe. De ble slått hurtig tilbake, og tapstallene var stygge.
Lørdag formiddag er det marked. Alt mulig kan man få kjøpt.

Jeg var mest interessert i grønnsaker og frukt.

Jeg fikk blant annet kjøpt mandariner fra Korsika. 2 kg for 22 kroner.
Jeg gikk innom slakterbutikken. Jeg ville ha litt god skinke til egg, en god pate og litt annet snadder.

Denne Quiche Lorraine lå i disken og bare ropte på meg. Jeg innrømmer at jeg ikke var vond å be.

Quiche Lorraine setter meg virkelig i Frankrikestemning. Og den var god. Veldig god.

Dieppe er kjent for sine kamskjell. Og du vet at de er ferske når fiskehandleren åpner dem og renser dem for deg mens du står og ser på.

Dog skal det sies: Kamskjellene her er noe mer grå i kjøttet. Vi er bortskjemt hjemme med at de er så hvite og innbydende.

Men smaken er nydelig enten de er hvite eller grå.

Jeg kjøpte en hvitting.

Nå blir det kraft av hode, ben og annet. Så lager jeg min egen fiskesaus. Og så steker jeg hvittingen over svak, svak varme

Jeg gleder meg til middag.

Vil du se deg rundt i
universet mitt, gå til
Vil du lese tidligere blogger,
gå til
Vil du skrive en hilsen, eller
lese hva andre skriver, gå til
Vil du se hvor de ulike
etappene har gått, gå til
Hjem Bloggarkiv Gjestebok Logg