|
Endelig kommer "de franske følelsene".
Neida, det er ikke mer pikant enn at jeg kjenner go'følelsen for
Frankrike virkelig begynne å spre seg i sinn og kropp.
Jeg hadde ingen forventninger til Dunkerque, Boulogne-sur-Mer
var en sliten skuffelse. Her i Dieppe begynner Frankrike å
vokse frem hos meg.
Her ser dere den godt beskyttede havna vi ligger fortøyd i. |
|
Havnefasaden.
Under noen inntrykk fra lørdagens byvandring. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Det var tåke da matrosen og jeg gikk
morgentur.
Dieppe er blant annet kjent for denne rullesteinsstranda.
Men denne stranda har også en mørk historie, fra 1942. De
allierte forsøkte seg med en landgang, de ville se hvor lenge de
kunne klare å holde Dieppe.
Det ble en katastrofe. De ble slått hurtig tilbake, og
tapstallene var stygge. |
|
|
|
Lørdag formiddag er det marked. Alt mulig
kan man få kjøpt.
Jeg var mest interessert i grønnsaker og frukt.
Jeg fikk blant annet kjøpt mandariner fra Korsika. 2 kg for 22
kroner. |
|
Jeg gikk innom slakterbutikken. Jeg ville
ha litt god skinke til egg, en god pate og litt annet snadder.
Denne Quiche Lorraine lå i disken og bare ropte på meg. Jeg
innrømmer at jeg ikke var vond å be.
Quiche Lorraine setter meg virkelig i Frankrikestemning. Og den
var god. Veldig god. |
|
Dieppe er kjent for sine kamskjell. Og du vet at de er ferske
når fiskehandleren åpner dem og renser dem for deg mens du står
og ser på.
Dog skal det sies: Kamskjellene her er noe mer grå i kjøttet. Vi
er bortskjemt hjemme med at de er så hvite og innbydende.
Men smaken er nydelig enten de er hvite eller grå.
Jeg kjøpte en hvitting.
Nå blir det kraft av hode, ben og annet. Så lager jeg min egen
fiskesaus. Og så steker jeg hvittingen over svak, svak
varme
Jeg gleder meg til middag.
|